Om Tai Ji’s Venner

Stifteren af Tai Ji´s Venner

Chefinstruktøren, Sifu Klaus Kotschenreuther startede i 1984 hos sin første lærer Arnkell Joleik, har herefter fulgt førende Tai Ji mestre i ind – og udland over flere årtier. Deriblandt mester Kai Ying Tung (US), Patrick Kelly (NZ) og Master Fei (Shanghai). Siden 2007 følger han Mester Alex Dong (NY), som er 4. generation Mester i Tung familien. Klaus blev certificeret lærer i 2009 og dermed medlem af ”Alex Dong International Taijiquan Association”

front

Tai Ji´s Venner

Skolen blev grundlagt i 1991 af Klaus Kotschenreuther. Skolen underviser i Yang stilen, som er den mest udbredte tai ji gren i verden og i Danmark. Hos Tai Ji’s Venner er alle velkomne uanset alder og kondition.

Skolen underviser i Horsens, Vejle, Vejen og har desuden faste og årlig tilbagevendende kurser på Fanø, og i Tyrkiet.

Efter at deltagerne har mestret den langsomme tai ji form, er det muligt at lære sig avanceret tai ji. I undervisningen nedtones konkurrence mentaliteten til fordel for deltagernes egen personlige udvikling og mental træning. Tai Ji’s selvforsvars side bliver dog holdt i hævd med blide og energifyldte partnerøvelser.

Skolens profil er præget af mange medlemmer med mange års deltagelse og instruktører med mere end 17 års erfaring. Nye medlemmer er altid velkomne, også midt i sæsonen. De får altid mulighed for en gelinde introduktion.

logo3.fw

Rødderne

Tai Ji stammer oprindelig fra Kina og er et ældgammel helse- og selvforsvarsystem. Ligesom meget andet i Kinas kultur indeholder Tai Ji også praktiske elementer og filosofiske bidrag fra både Daoisme, Buddhisme og den oprindelige Shamanisme. Som symbol for filosofien bag Tai Ji står Yin og Yang tegnet. Dette tegn viser, at alting i universet og dermed også i naturen er underlagt en konstant skiften.

De harmoniske bevægelser i Tai Ji øvelserne indeholder denne yin og yang idé. Tai Ji er derfor også dybt forankret i og inspireret af naturens skiftende fremfærd, her i bland dyrenes adfærd, som ofte viser stor ynde og livskraft. Tai Ji opfattes ikke som en religion men tilbyder mere en praktisk og positiv / realistisk adgang til tilværelsen, der også træner sindet.

header1